Kopřivnické noviny
Kopřivnické noviny číslo 27/2020 ze dne 06.08.2020
Restaurace v suterénu vily získává jasnější obrysy
(Počet zobrazení: 2064)
Jedna z vizualizací možného budoucího vzhledu restaurace v suterénu Ringhofferovy vily, která je součástí nedávno dokončené
architektonické studie jejího interiéru. REPRO: MONIKA DRHOLECKÁ a HANA ŠRAJEROVÁ
Kopřivnice (dam) – Město má k dispozici studii možného budoucího vzhledu restaurace v suterénu Ringhofferovy vily. S opětovným využitím suterénu objektu k provozování restauračních služeb se počítalo už při rekonstrukci historického objektu v roce 2018. Návrh interiéru zpracovaly architektky Monika Drholecká a Hana Šrajerová, které jsou i autorkami již realizovaného interiéru reprezentačních prostor vily o patro výš. Ty navrhly možné řešení interiéru restaurace o ploše bezmála 200 m2. Ten by mohl pojmout v různých variantách až 70 hostů. „Součástí zadání byl i požadavek na co největší variabilitu prostoru. Kromě běžného provozu restaurace umožní uspořádat menší, větší i velkou soukromou oslavu,“ říká místostarosta Adam Hanus, odpovědný mimo jiné za oblast majetku města.
Architektky ve svém návrhu pracují s materiály a barvami podtrhujícími pojem vzdušnosti, elegance a luxusu. Navrhly nejen rozvržení interiéru, ale i jeho osvětlení, vybavení nábytkem či budoucí podobu baru, který by se měl stát srdcem budoucí restaurace. Během vzniku byla podoba studie konzultována nejen s městem jako zadavatelem, ale rovněž s lidmi se zkušenostmi s fungováním gastronomického provozu tak, aby návrh co nejvíce vyhovoval potřebám budoucího restauratéra.
Bezprostředně poté, co byla odevzdána hotová studie, vyhlásilo město Kopřivnice i veřejnou zakázku na zpracování projektové dokumentace pro restauraci v Ringhofferově vile.
Nabídky mohou projekční firmy podávat do 10. srpna a následně bude jejich úkolem zpracovat dokumentaci pro vydání stavebního povolení i samotné provedení stavby. Město podle slov místostarosty Hanuse zároveň zintenzivní hledání budoucího provozovatele restaurace, který by tak mohl podle svých potřeb ovlivnit už proces budování restaurace.